Rutina mea zilnica de machiaj

Este în regulă să nu porţi machiaj zilnic! Este foarte în regulă ca rutina ta de make up să nu includă 20 de produse în 30 de straturi, cu 10 tehnici de blending şi baking! Respiră uşurată, chiar este în regulă!

De fapt, în ultimul timp, cred mai mult în the power of no make up, drept urmare încerc să am o rutină simplificată, care să îmi lumineze tenul şi să îmi ofere un aspect natural, fresh. Sigur că pentru seară, shooting sau o ieşire oficială, machiajul va fi ceva mai elaborat, însă pentru o zi normală, prefer să nu îmi încarc tenul şi timpul!

Aşa că rutina mea zilnică implică în jur de 10 produse pentru un machiaj de bază, ce include – crema hidratantă, primer, fond de ten, fard de sprâncene, paleta de contur, rimel, fard de pleoape, creionul kohl alb şi câteodată adaug şi tuş de ochi la această formulă. Aproape toate produsele prezentate se găsesc pe site-ul aoro.ro – mi se pare că au cea mai mare varietate de produse disponibile în online şi cum viaţa mea se desfăşară destul de mult în online, la fel se întâmplă şi cu shopping-ul.

Iată paşii mei:

c8

Încep mereu cu tenul curat, pe care îl pregătesc hidratându-l bine cu o cremă de zi.

 

c1

Apoi aplic baza de machiaj FREEDOM PRO PRIMER care îmi asigura o rezistenţă mai îndelungată a machiajului, atenuarea imperfecţiunilor şi matifierea tenului.

sf27

Urmează fondul de ten VICHY DERMABLEND, pe care îmi place să îl aplic cu bureţelul de machiaj de la BrushArt FACE. De când aplic fondul de ten cu bureţelul, machiajul are un finish mult mai profi şi mi se pare că facilitează foarte mult acoperirea porilor dilataţi, faţă de o aplicare cu degetele.

c2

Pentru conturarea sprâncenelor folosesc  trusa de sprancene MAKE UP REVOLUTION FOCUS & FIX , care vine cu 3 nuanţe diferite de maro, ceară, o mini pensetă şi o pensula de aplicare pe care o ador. Fiind foarte subţire, pot să trasez efectiv fire de par pentru a adauga volum, iar conturarea sprâncenei se realizează extrem de facil.

c3

După conturarea sprâncenelor mă ocup de machiajul ochilor cu  paleta de farduri de ochi ASTOR EYE ARTIST, in nuanţe naturale. Încep cu baza care împiedică adunarea fardului în pliuri şi continui cu nuanţa cea mai deschisă pentru interiorul pleoapei şi cea mai închisă pentru colţul extern si pliul ochiului, pentru a crea adâncime.
c4

Machiajul ochilor continuă cu  tusul de ochi BOURJOIS LINER PINCEAU. Nu port zilnic tuş, însă îmi place să aplic o codiţă subţire pentru zi şi una mai zdravănă pentru seară, în zilele când îmi simt ochii obosiţi sau căzuţi.

c5

Nu mă despart niciodată de  creionul Kohl pentru ochi E STYLE SOFT & LASTING in varianta albă, deoarece îmi luminează privirea instant şi creează efectul unor ochi mai mari, mai treji.

sf30

Ultimul pas in machiajul ochilor este  mascara L’OREAL PARIS VOLUME MILLION LASHES EXCESS pe care încerc să o aplic cât mai aproape de rădăcina genelor, într-un strat destul de generos. Nu ştiu de ce, dar mie îmi place efectul care se creează când genele sunt supra încărcate cu mascara.

c6

Ultimul pas pe care îl fac este conturarea şi iluminarea feţei cu paleta pentru contur CATRICE PRIME AND FINE. Dacă bronzer-ul îl aplic pe pomeţi, pe tâmple şi uşor în zona mandibulei, highliter-ul îl aşez pe vârful pomeţilor, pe vârful nasului şi pe arcadă.

Rezultalul final arată cam aşa! Eu am ales să adaug şi tuşul de ochi de data această, dar mi se pare foarte fresh şi fără. Adaug concealer doar când simt că am nevoie de mai multă iluminare sub zona ochilor şi în lunile călduroase adaug o pudra pentru fixare acestei rutine, dar în rest încerc să minimalizez straturile aplicate pe ten.

Sometimes, less really is more!

 

c7signclear

Advertisements

Write a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s